The forum will be down for scheduled maintenance on Saturday, March 4 beginning at 10am EST. Actual downtime is unknown but may be several hours.

We recently upgraded SQLA on our MobiLink/RSOE server from 11.0.1.2431 to 11.0.1.2652. After restarting the services, everything work fine. (We have multiple MobiLink servers running on the one server for our various test environments).

So we thought it would be a good idea to copy all the new DLLs to the Web Server/Relay Server (IIS 6.0). Our sequence of actions was: - Stop RS service - Stop IIS website - Stop application pool - Stop RSOE - Stop MobiLink services - copy new DLLs from MobiLink server to Relay Server - Start MobiLink services - Start RSOE service - Start application pool - Start website - Start Relay Server service

The log file indicates the various ML Farms can now not be found. Our rs.config content, which we did not change, follows the log file entry.

   I. 2011-09-18 10:58:42. iAnywhere Relay Server Version 11.0.1.2652
I. 2011-09-18 10:58:42. 
I. 2011-09-18 10:58:42. Copyright © 2011, iAnywhere Solutions, Inc.
I. 2011-09-18 10:58:42. Portions copyright © 2011, Sybase, Inc. All rights reserved.
I. 2011-09-18 10:58:42. Use of this software is governed by the Sybase License Agreement. Refer to http://www.sybase.com/softwarelicenses
I. 2011-09-18 10:58:42. 
I. 2011-09-18 10:58:42. Machine POLYGON is running Windows 2003 Build 3790 Service Pack 2
I. 2011-09-18 10:58:42. Software built for X86
I. 2011-09-18 10:58:42. <rshost> Parsing config file 'D:\websites\AbInterfaceRelayServer\IAS_relay_server\Server\rs.config'
I. 2011-09-18 10:58:42. <rshost> Starting Relay Server 'ias_relay_server_host'
I. 2011-09-18 10:58:42. <rshost> Start logging to 'D:\Logfiles\AbInterface\AbInterfaceRelayServerLog.txt'
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master> Memory manager version: iAnywhere shm_manager v1.1
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master> Relay Server shared root version: iAnywhere shm_rs_root v1.0a
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master> [options]
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master>   description = 
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master>   shared_mem = 10M (+69M based on initial config)
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master>   verbosity = 4
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master>   start = no
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master>   auto_stop = yes
I. 2011-09-18 10:58:42. <2928.rshost:master>   oe_timeout_minute = auto

________________________________________
Here is the tail end of the same log:
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1080F28> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1080F28> Cannot find farm 'AbInterfaceMobiLinkFarm'
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1080F28> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1053C18> After SHM_USE Attach: GetAttachCount: 2  GetRefCount: 1
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1053C18> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1053C18> Cannot find farm 'BP-ICM-DEV-Farm'
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:108AC58> After SHM_USE Attach: GetAttachCount: 2  GetRefCount: 2
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:108AC58> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:108AC58> Cannot find farm 'BP-ICM-TEST-Farm'
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1053C18> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:108AC58> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1073318> After SHM_USE Attach: GetAttachCount: 2  GetRefCount: 1
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1073318> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1073318> Cannot find farm 'AbInterfaceMobiLinkFarm'
I. 2011-09-18 11:19:59. <784.Client:1073318> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:105B9D8> After SHM_USE Attach: GetAttachCount: 2  GetRefCount: 1
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:105B9D8> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:105B9D8> Cannot find farm 'AbInterfaceMobiLinkFarm'
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:105B9D8> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:106D4C8> After SHM_USE Attach: GetAttachCount: 2  GetRefCount: 1
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:106D4C8> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:106D4C8> Cannot find farm 'BP-ICM-DEV-Farm'
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:106D4C8> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1063798> After SHM_USE Attach: GetAttachCount: 2  GetRefCount: 1
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1063798> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1063798> Cannot find farm 'BP-ICM-TEST-Farm'
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1063798> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1079168> After SHM_USE Attach: GetAttachCount: 2  GetRefCount: 1
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1079168> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1079168> Cannot find farm 'BP-ICM-TRAIN-Farm'
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1079168> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1086D78> After SHM_USE Attach: GetAttachCount: 2  GetRefCount: 1
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1086D78> Starting a new session 
E. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1086D78> Cannot find farm 'AbInterfaceMobiLinkFarm'
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.Client:1086D78> Going to Close SHM_USE
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.F2B0Dn> 4 bytes OE_DNCHANNEL_NOOP()
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.F2B0Dn> Waiting for server response
I. 2011-09-18 11:20:00. <784.F2B0Dn> Trip left: 2097102796

RS.CONFIG: [options] start = no verbosity = 4

[relay_server]
enable          = yes
host            = 142.xx.xx.xx
http_port       = 0
https_port      = 443
description     = Relay Server PC

[backend_farm]
enable          = yes
id              = AbInterfaceMobiLinkFarm
client_security = on
backend_security= on
description     = Aboriginal Interface MobiLink Farm

[backend_server]
enable   = yes
farm     = AbInterfaceMobiLinkFarm
id       = AbInterfaceMobiLinkServer

[backend_farm]
enable          = yes
id              = BP-DEV-Farm
client_security = on
backend_security= on

[backend_server]
enable   = yes
farm     = BP-DEV-Farm
id       = BP-DEV-Server

[backend_farm]
enable          = yes
id              = BP-ICM-DEV-Farm
client_security = on
backend_security= on

[backend_server]
enable   = yes
farm     = BP-ICM-DEV-Farm
id       = BP-ICM-DEV-Server

[backend_farm]
enable          = yes
id              = BP-ICM-TEST-Farm
client_security = on
backend_security= on

[backend_server]
enable   = yes
farm     = BP-ICM-TEST-Farm
id       = BP-ICM-TEST-Server

[backend_farm]
enable          = yes
id              = BP-ICM-TRAIN-Farm
client_security = on
backend_security= on

[backend_server]
enable   = yes
farm     = BP-ICM-TRAIN-Farm
id       = BP-ICM-TRAIN-Server

asked 19 Sep '11, 18:41

Bill%20Aumen's gravatar image

Bill Aumen
2.0k294473
accept rate: 16%

edited 19 Sep '11, 19:17

I'm no Relay Server expert at all, but may it be the problem that the IIS service was still running when doing the update, and that you would need to restart that service (and not only to stop and restart the websites and app pools)?

Cf. the hints from the back of this doc page.

(20 Sep '11, 03:14) Volker Barth
Comment Text Removed

Hi Bill, Did you see the backend farm and server config being loaded from the begining of the restarted RS log?

If you are seeing "Cannot find farm 'X'" message while farm 'X' is already loaded then please confirm your rshost.exe, rs_client.dll and rs_server.dll are lineup to the same version.

If you are not using IIS virtual directory to point to %SQLANY11%MobiLinkRelayServerIISBin?? as your RS site then updating SQLA will not automatically redeploy your rs_client.dll and rs_server.dll. However, appearently your rs log indicates that you are running the updated version of rshost.exe. So, this is not highly likely to be the case. -Wing

(20 Sep '11, 09:34) Wing Wong

We have it running again now. We took 3 steps at once, so not exactly sure which one fixed the problem: 1. we had missed upgrading the rs_client.dll. We are thinking this needed to be done, but was not the problem, as the problems were on the server end. 2. We re-started both servers. This had also been done previously without solving the problem. 3. After both the web server and Mobilink servers were restarted, we restarted the RSOE and Mobilink services on the Mobilink server.

viola... it is working now.

permanent link

answered 21 Sep '11, 11:29

Bill%20Aumen's gravatar image

Bill Aumen
2.0k294473
accept rate: 16%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Question tags:

×11

question asked: 19 Sep '11, 18:41

question was seen: 863 times

last updated: 21 Sep '11, 11:29